Eric Konermann, Keurslager

Rundvlees uit de Regio Oudewater / Snelrewaard

Ras 
De runderen, vooral Belgisch Blauw, verbeterd roodbont en zwartbont, zijn tussen vier en zes jaar oud en hebben al een paar keer gekalfd. Bij ons worden ze op een speciļ¬eke manier afgemest met behulp van een unieke receptuur die is vastgelegd.

Voeding 
Het is een combinatie van onder meer maïs, lijnkoek, aardappel en vaak ook bietenpunten waaraan een kruidenmix wordt toegevoegd. De kruidenmix zorgt voor een betere vertering van het toegediende voer waardoor de runderen gezonder blijven en de smaak van het vlees beter tot zijn recht komt. En niet onbelangrijk: "daardoor gebruiken we zelden antibiotica, wat ook nergens voor nodig is. De runderen zijn kerngezond en worden hier goed verzorgd.”

Rundvlees uit de Regio Oudewater / Snelrewaard

Huisvesting 
De stal in Snelrewaard is geen mestbatterij. “Als het even kan, laten we ze buiten; in de winter kan dat natuurlijk niet. En op stal hebben ze allemaal voldoende ruimte in de box met extra dikke rubbermatten op de vloer. Daarnaast is er altijd muziek in de stal. Daar worden ze rustiger van. Het maakt niet eens veel uit of het klassieke of populaire muziek is. Ze vinden het gewoon prettig om ernaar te luisteren. Daarom heb ik 24 uur per dag, 7 dagen per week de radio in de stal aan staan. Of dat bijdraagt aan de kwaliteit van het vlees, weet ik niet. Dat zou zomaar kunnen. Het vermindert in elk geval de stress waardoor ze de gelegenheid krijgen om op hun gemak aan te komen. Daarbij zijn de stallen ook nog eens vliegenvrij. We behandelen de runderen en de mestroosters waar de uitwerpselen doorheen gaan met een biologisch product waardoor de vliegen wegblijven. Daar hoeven ze niet met de staart naar te slaan en dat geeft ook rust. We hebben hier gewoon ideale omstandigheden.”

Diervriendelijk 

 “We zijn er samen verantwoordelijk voor dat onze runderen de beste zorg krijgen. Ze worden bij binnenkomst geschoren en krijgen regelmatig een borstelbeurt. Hun huid is in perfecte conditie. En ze krijgen hier alle rust en voeding die ze nodig hebben. Maar na 12 tot 20 weken - de één groeit nu eenmaal harder dan de ander wordt het tijd om afscheid te nemen. Dat is soms best lastig omdat je met sommige dieren een echte band krijgt.

Eric Konermann, Keurslager

K. Groenendaal 22
2801JN Gouda
0182512501

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten