Eric Konermann, Keurslager

Milieukeur varkensvlees

Puur natuur varkensvlees. Als Keurslager leveren wij alleen vlees waar wij zelf achter staan. Zoals Milieukeur varkensvlees. Het Milieukeurstempel staat voor een milieubewuste en diervriendelijke productie. Dat gebeurt op basis van goede afspraken tussen de Milieukeurdeelnemers, zowel varkenshouders, grossiers en Keurslagers. Zij kiezen voor duurzaamheid en voelen zich verantwoordelijk voor een lekker, maar ook gezond stukje vlees.

Milieubewuste productie

Milieukeurvarkenshouders hanteren een doordachte stalinrichting en zorgvuldig management. Dat leidt tot minder energieverbruik, minder uitstoot van ammoniak en een lager mineralenverbruik. Bovendien worden de Milieukeureisen steeds verder aangescherpt.

Dierwaardig leven

Milieukeurvarkens hebben een dierwaardig leven, met veel licht, lucht en bewegingsruimte. Zij beschikken altijd over vers drinkwater en 'speelgoed'. Dierenartsen en andere deskundigen helpen om de varkens topfit en gezond te houden. Zo is in samenwerking met de Dierenbescherming een dierenwelzijnsmeetlat ontwikkeld, als leidraad voor het permanent verbeteren van dierenwelzijn. Hoe beter de leefkwaliteit hoe beter het varkensvlees.

Varkensvlees van de Keurslager… da’s bewust genieten.

Varkensvlees is sappig en neutraal van smaak waardoor het zich goed laat combineren met diverse kruiden en groenten. Het bevat waardevolle voedingsstoffen voor het menselijk lichaam én het is makkelijk te bereiden. Je kunt elke dag iets anders op tafel zetten. Geen inspiratie? We helpen je graag.

Eric Konermann, Keurslager

K. Groenendaal 22
2801JN Gouda
0182512501

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten